Červená vína jsou naší chloubou
Kvalitní červená vína mají u nás dlouholetou tradici, která obsahuje moderní technologii zpracování a zároveň tradiční a prověřené postupy při školení vína.
Nejdůležitější je hrozen a jeho dokonalá zralost. Kvalita je upřednostňována nad vysokým výnosem a je spojena pouze s ručním sběrem. Následně, po pomletí hroznů, probíhá fermentace ve vinifikátorech, kde kvasí rmut. Dochází k louhování, extrakci barviv, aromatických látek ze slupek a tříslovin, taninu z dužniny. Po prokvašení stahujeme pouze samotok, pro maximální sametovost chutě vina. Ve všech našich červených vínech odbouráváme chuťově agresivní kyselinu jablečnou, která je přeměňovaná na kyselinu mléčnou. Ta tvoří plnost chutě, zároveň stabilizuje a harmonizuje víno. Pro komplexnost chutě a aroma vína používáme francouzské dubové sudy od renomovaných francouzských výrobců Mercier a Tonnellerie VICARD o objemu 500l.
V dubových sudech probíhá nutná mikrooxidace pro vydýchání, stabilizaci barvy, tvorbu antokyanovo-taninových komplexů a louhování elegických taninů, které působí na zjemnění vína, zvýšení plnosti a intenzity chutě, dlouhé perzistence.
V našich dubových sudech zraje víno 12 až 18 měsíců a následně scelujeme a finalizujeme víno, které se lahvuje a putuje do našeho archivu kde minimálně ještě rok zraje v láhvi než se dostává do distribuce a k zákazníkům.
Od roku 2016 jsou vína zrající v sudech označována jako reserva – zrání vína minimálně 24 měsíců. A grand reserva, kdy víno zraje minimálně 36 měsíců v sudech. Tato vína jsou určena primárně k střednědobé i dlouhodobé archivaci.