Rulandské modré
U Rulandského modrého se můžeme setkat s mnoha názvy. Avšak nejvíce světově rozšířený název je Pinot noir, který je převzatý z francouzského jazyka. Není se čemu divit, tato odrůda totiž pochází z Burgundska a s největší pravděpodobností vznikla křížením odrůd Tramín červený a Pinot meunier (česky Mlynářka).
Typickou barvou pro Rulandské modré cihlově červená až rubínová, v některých případech s tmavými odlesky. Charakteristickým odrůdovým aroma jsou tóny jahod, které se promítají i v chuti. Ve vůni můžeme také cítit jemný tón fialek, třešní či pivoňky, ale v jistých případech hořkomandlové, kořenité a vanilkové tóny. Chuť je mimořádně plná, dlouhotrvající a s vyváženým charakterem. Víno ležením v láhvi získává na kvalitě.
Pinot noir doporučujeme servírovat k pečeným masům a jemným úpravám zvěřiny.
Červená vína
Červená vína